Скъпоценните камъни са всъщност естествени минерали, които след оформяне и полиране се използват основно в бижутерията. Някои от тях, като кехлибара, корала и перлите биват от органичен произход, но въпреки това също се класифицират, като скъпоценни. В културите от античността хората са вярвали, че камъните имат силата да лекуват и са ги носили като талисмани. Въпреки, че днес се използват основно под формата на бижута, според много, освен материална стойност те притежават и изключителни метафизични свойства. Независимо, дали ги избирате според зодията, техните свойства или просто за разкош, Вие задължително ще се влюбите в несравнимата им красота и обаяние. Ако някога сте се питали, как се формират скъпоценните камъни или дори кой е най-подходящият за Вашата зодия, значи сте попаднали на правилното място. Тук ще опитаме да Ви запознаем с общи свойства, характеристики, както и любопитни факти за тях. Повече четете в статиите по-долу!

10 статии

<< 1 2 >>
 • Перидот
  Публикувана на: 2021-01-10 10:21:11 | Категория: Скъпоценни камъни

  Историята разказва, че първите екземпляри от минерала били открити от моряци на малък остров в Червено море. Остров изпечен от жаркото слънце, без дървета и живот, но с пръснати по каменистата земя маслено зелени кристали, от които те събрали и отнесли на благородниците в Египет.

  Научи повече

 • Как да изберем камъни според зодията?
  Публикувана на: 2020-04-14 13:41:36 | Категория: Скъпоценни камъни

  Тъй като често чуваме изречението "желая камъни за моята зодия", решихме да съберем на едно място малко информация за това какво всъщност са зодиакалните камъни и как да изберете подходящия за вас.

  Научи повече

 • Родохрозит
  Публикувана на: 2018-03-28 19:43:23 | Категория: Скъпоценни камъни

  Вярвате ли, че притежанието на парче скала ще накара когото и да е да Ви обича? Ако трябва да сме реалисти, едва ли има скъпоценен камък, който да застави някого да се влюби във вас. Всъщност силата им е по-изтънчена и деликатна от това. Самостоятелно или в комбинация с други подходящи камъни те биха могли да насочат енергията Ви по такъв начин, че сами да откриете голямата любов. Именно и за един такъв минерал ще говорим в редовете по-долу.

  Научи повече

 • Ларимар - камъкът на Карибите!
  Публикувана на: 2017-04-01 19:37:21 | Категория: Скъпоценни камъни

  Невероятното обаяние на този красив скъпоценен камък го прави особено желан и ценен на всякъде по света. Това е и главния фактор за постоянно растящото му търсене и цена. Но не тя е определяща, а стойността, която му е дала природата!

  Научи повече

 • Рубин: Какво да знаем за него
  Публикувана на: 2016-12-10 19:33:14 | Категория: Скъпоценни камъни

  Според класическите разбирания камъните се делят на скъпоценни и полускъпоценни. Рубинът се нарежда заедно с диаманта, сапфира и топаза сред най-желаните минерали в Света. Още от древни времена той е бил сочен за „Кралят на скъпоценните камъни“. Червения му цвят символизира едновременно страст и сила, любов и приятелство.

  Научи повече

<< 1 2 >>