Често задавани въпроси

Имате ли сертификат за камъните?

Документа който се издава се нарича "експертна оценка", а не "сертификат". Сертификат се издава за всеки отделен артикул, което би оскъпило цената на мънистата ни десетки, дори стотици пъти. Експертната оценка е издадена от квалифицирани специалисти в сертифицирана за дейността от "Министерство на финансите" - лаборатория на националния музей - "Земята и хората" - гр. София. Копия от издадените документи се съхраняват в архивите на институцията, с цел удостоверяване на експертната оценка. Също така според наредба Н-3 от 3 декември 2009г. за реда за извършване на идентификация и за водене на Регистъра на движими културни ценности. Право на издаване на подобна оценка има именно националният музей - "Земята и хората" - гр. София. Скъпоценните камъни за които към момента имаме издадена експертна оценка са следните: Рубин, Танзанит, Турмалин, черен Турмалин, Аквамарин, Сапфир, Шпинел, Йолит, зелен Гранат, Чароит, Сугилит, Лапис Лазули, Малахит, Лунен камък, Ларимар, зелен Апатит, син Апатит, Рубин в Цоизит, Какоксенит, руски Амазонит, Диопсид, Хиперстен, Серафинит, Кианит, Фосфосидерит, Родохрозит, Ауралит 23, Кехлибар. Както и за образци минерали: Смарагд, Шпинел. Самият документ бихте могли да откриете на страницата на всеки от посочените артикули или от тук..

Защо не си получавам поръчката?

При коректно завършена поръчка ще получите email от системата и в рамките на 2 работни дни обаждане от нас за уточняване на детайлите. Ако това не се случи, вариантите са следните.

1. Не сте завършили всички стъпки от поръчката - следователно ние не сме я получили
2. Не сте оставили коректен телефонен номер за контакти - съответно куриерите не биха могли да се свържат с Вас

Важно е да знаете също, че @abv.COM и @gmail.BG няма, като това е често срещана причина да не получите email.

Посочената цена за брой ли е?

ДА, посочената в сайта цена на всички артикули е за един брой, освен ако не е посочено друго.

- Здравейте, гледах в сайта Ви цена 20ст., това за метър ли е или на мънисто, незнам как ги продавате?

-?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

- Аз мислех, че 20ст. е цената за всички мъниста от снимката?

-На снимките са повече бройки, тъй като това са естествени камъни и в повечето случаи е необходимо да се види, че един с друг никога не си приличат.

- Цената от 20ст. за наниз ли е или за 10 броя?

-Нито едното, нито другото.

- Здравейте, под 1 брой какво се разбира, 1 брой или 1 връзка?

-Здравейте, под 1 брой се разбира - точно 1 брой.

Имате ли минимално количество за поръчка?

НЕ, минимално количество за поръчка няма. Ако желаете бихте могли да поръчате и мънисто от 2ст. само трябва да знаете, че доставката е за Ваша сметка.

От какъв материал са металните елементи?

Металните елементи, които предлагаме са основно от цинк-алуминиева сплав, алуминий или медни със сребърно покритие. Гривните тип Пандора са медни със сребърно покритие, което след продължителна употреба се износва. Ако желаете да ги съхраните за по-дълго време е желателно да ги пазите от вода и агресивни препарати.

-Гривните тип Пандора бяло злато ли са или платина?

-Не, медни със сребърно покритие.

-Съжалявам, но отказвам поръчката. Мислех че елементите тип Пандора са сребърни.

-Разбира се може да откажете поръчката си с 35 елемента тип Пандора на обща стойност 7.85лв. Правим всичко възможно да открием и предложим сребърни елементи за 30ст./бр., но за сега без успех. До тогава бихме Ви препоръчали да посетите сайта на Пандора, там със сигурност няма да останете разочаровани.

Имате ли магазин?

За съжаление физически магазин нямаме и работим единствено online. Постарали сме се снимките да се доближават максимално до реалните артикули, дори според някои наши клиенти, те са още по-красиви на живо. Ако нещо от поръчката не Ви допада, не се колебайте да се свържете с нас, за да опитаме да решим проблема.

-Аз съм на адреса от сайта, но не откривам магазина Ви?

-На посоченият в сайта адрес е рагистрирана фирмата, законът ни задължава да го упоменем на видимо за Вас място. Ако все пак сте се разходили до там, може да благодарите за това на държавните органи.

-Как е възможно да нямате магазин в София?

-Без коментар.

Други

-Искам да попитам, дали доставката ми ще е безплатна, ако не, мисля да откажа поръчката?

-За съжаление не бихме могли да Ви предложим безлатна доставка за поръчка на стойност 1.75лв, още по-малко до адрес.

-Съжалявам, но се налага да откажа поръчката, тъй като я направих водена от идеята, че цената от 25ст. е за връзка, а не за брой.

-Разбира се! Съжаляваме за невъзможността да Ви предложим скъпоценни камъни за половин стотинка бройката.

-Купувам си чудесен Цитрин за 18лв. връзката, защо Вашата цена е толкова висока?

-В същият този магазин продават и чудесен розов, син и лилав Малахит, както и други несъществуващи скъпоценни камъни. Съжаляваме, че не можем да Ви предложим подобна цена.

-Ало, искам да знам защо сте ми изпратили само по 1 метър от кордата (15ст/метър) сатен, искам да върна поръчката?

-Изпратили сме Ви по 1 метър, защото толкова сте поръчали. При последната поръчка получихте подарък - чилета от 25 метра, защо тогава не се обадихте? В артикула ясно е упоменато, че цената е 15ст. за метър.

-Задавам въпроси във формата за коментар на продукти и не получавам отговор?

-Въпроси се отправят през формата за контакти, където бихте могли да оставите данни за обратна връзка и ние да Ви отговорим.

 

Ако не сме отговорили на Вашите въпроси, моля пишете ни във формата за контакти или на email: sales@krasoti.bg