Нефрит - Канадаски 10мм. Покажи в цял размер

Нефрит - Канадски 10мм.

100180

0,75 лв

0,75 лв за 1 брой

Нефрита е свещен камък в китайската култура още от самото и зараждане. За неговата значимост може да се съди от митологията, както и богато инкрустираните с орнаменти от Нефрит гробници на императорите от различните китайски династии. Не е случайно, че символите в тяхната писменост за нефрит и император са почти идентични. Китайците имат поговорка която много добре описва привързаността им към скъпоценния камък, а именно „златото има цена, нефрита е безценен“. Те го обожават не само заради естетическата му красота, но и поради свойствата които вярват, че притежава.

 

Открит сравнително късно – 1885г. от китайски работници в Британска Колумбия (провинция в Канада) – 70% от световния добив на нефрит е именно от там. Често бихте могли да срещнете канадския нефрит и като BC нефрит, това е абревиатура от мястото където се добива - British Columbia.

 

Енергията която нефрита притежава е на чистота, нежност и любов. Ще Ви научи да обичате себе си, както и хората около вас. Един от любимите минерали използвани във Фън шуй, нефритът ще Ви дари със спокойствие и усещане за хармония, и баланс. Често използван в бижута и орнаменти, талисман от нефрит ще донесе здраве и късмет в живота ви.

 

Канадският нефрит (жадеит) се асоциира най-вече със зодиакалния знак Везни. На всички чиято зодия е именно Везни той ще отдава най-силно от своята енергия. Това не означава, че не е подходящ за носене от останалите зодии. Дори напротив, всеки желаещ да притежава този страхотен минерал би могъл да се възползва от неговите качества и свойства.

Напишете Вашето ревю

Нефрит - Канадски 10мм.

Нефрит - Канадски 10мм.

Напишете Вашето ревю