Хелиотроп 10мм. Покажи в цял размер

Хелиотроп (Кървав камък) 10мм.

Моля обърнете внимание, че предлаганите камъни са микс от цветове и се подбират на случаен принцип!

Повече детайли

100181

Наличност: Продуктът вече не е наличен

0,60 лв

0,60 лв за 1 брой

   Всъщност това е разновидност на халцедона, такива са също ахата, карнеола, тигровото око и други. Тъмно зелен или синьо-зелен минерал с червеникави и кафяви пръски от железен оксид (какъвто е и хематита), наподобяващи петна от кръв. Именно от там произлиза и другото му име Bloodstone или Кървав камък. Според легенда датираща от средновековието, при разпятието на Исус Христос капки от неговата кръв паднали върху зелената почва и се превърнали в камък. Интересно е да се отбележи, че в Индия най-добрите екземпляри се смилат на прах, който се предлага и консумира като афродизиак. Това е и една от основните причини камъни с високо качество от минерала да са все по-рядко срещани. Индия е и основния източник на Хелиотроп, други места където се добиват по-малки количества са Китай, Австралия, Бразилия и др.

   От хилядолетия използван като талисман за късмет, кървавият камък е предпочитан минерал особено за изработката на амулети за мъже. В Месопотамия 5000 хиляди години назад е бил използван за лечение на рани и проблеми с кръвоносната система. Името - Хелиотроп произлиза от гръцки, а именно helios – слънце и trope – привличащ. Вярвали са че полускъпоценният камък има способността да привлича слънчевите лъчи, а заедно с тях и способността на слънцето да дава живот.


   Официален зодиакален камък на родените под знака Телец. Други зодии с афинитет към този минерал са Везни и Водолей. Рожден камък е на всички родени месец Март. 


Подходящ е за носене от всички зодии!

Напишете Вашето ревю

Хелиотроп (Кървав камък) 10мм.

Хелиотроп (Кървав камък) 10мм.

Моля обърнете внимание, че предлаганите камъни са микс от цветове и се подбират на случаен принцип!

Напишете Вашето ревю