Астрофилит 8, 10мм. Покажи в цял размер

Астрофилит 8, 10мм.

Изключително рядък и красив минерал за Вашите творения!

Повече детайли

Наличност: Продуктът вече не е наличен

0,55 лв

Физични свойства

  Името му произлиза от гръцките думи astron - звезда и phyllon - лист, като асоциация на наподобяващите звездни отблясъци включвания в минерала. Открит в Норвегия през далечната 1844г. той е именуван от немския химик и геолог Карл Шиърър десет години по-късно през 1854г., който описва и свойствата му. Мек (3 по скалата на Моос) и крехък минерал с бронзово, златисто-жълт до тъмно кафяв със сиво сини включвания цвят. Притежава перлен, металически отблясък. Класифицира се едновременно като иносиликат и филосиликат. Минерал, който не намира приложение в индустрията, но представлява интерес за учени и колекционери. 

Добив

  В сравнение с много други минерали, находищата на астрофилит са сравнително малко, едно от най-ценните и заслужаващи вниманието ни,  там където се добива минерал за бижутерията, се намира в планинските масиви в Северна, арктическа Русия. Още локации по света, където скъпоценният камък се добива са: Гвинея, Египет, Мадагаскар, Мароко, Франция, Нигерия, Мали, Нова Зеландия, Канада и др. 

Бижутерията 

  Астрофилита е рядък и ценен минерал, за който трябва да се грижите подобаващо. Ограничената наличност определя и сравнително високата му себестойност. Както вече споменахме, той е доста крехък и за това моля носете го с внимание. Избягвайте удари в твърди предмети, пазете го от химикали и домашни препарати, избягвайте почистване с ултразвукови вани. Достатъчно е да го изплакнете с топла, сапунена вода и след това подсушите с мека кърпа, за да поддържате страхотния вид на скъпоценния камък.

Метафизични свойства

  Поради уникалната си красота и асоциацията с небесното, астрофилитът често е наричан - врата към звездите. Метафизичната му репутация го прави още по-желан от почитателите на мистичното. Смята се че астрофилита разширява съзнанието като разкрива всички слоеве на реалността и многоизмерността на битието. С негова помощ бихме могли да компенсираме физическите ограничения и да разширим духовното си възприятие. 

  Камък на израстването, който ще ви помогне да продължите живота си. Ако сте на кръстопът и не знаете  на къде да поемете, то астрофилита е чудесен минерал, който ще ви даде сила да намерите правилната посока.

  Смята се, че ще ни помогне да разберем нуждите на другите, именно и поради това е желан камък от терапевти и хора практикуващи Рейки. 

Зодиак

  Най-често асоциираните с астрофилит зодиакални знаци, както и най-облагодетелствани от свойствата му са Скорпион, Рак и Риби. Разбира се всички останали зодии биха могли да се възползват от силата и красотата на този изключителен скъпоценен камък.
  • Диаметър на отвора: 1мм.

Напишете Вашето ревю

Астрофилит 8, 10мм.

Астрофилит 8, 10мм.

Изключително рядък и красив минерал за Вашите творения!

Напишете Вашето ревю