Малахит 8мм, 10мм. Покажи в цял размер

Малахит 8мм, 10мм.

Предлаганите мъниста са от естествен малахит, поради което е необходимо да се отнасяте с особено внимание към тях, молим ви да прочетете информацията по-долу за повече подробности!

Повече детайли

1,30 лв

Малахита е мек минерал и е необходимо да знаете, че лесно се драска. За да придобият блясък някои мъниста се запечатват с финишен слой, който може да се разруши, ако използвате ултразвукова ваничка за почистване на бижутата си. Изключително чувствителен към киселини и амоняк, (дори парфюми или обикновено изпотяване биха могли да го увредят) затова е най-добре да свалите бижуто преди употреба на почистващи препарати или оцет например! Имаме случаи в които клиенти пречистват камъните си с оцет, сол и други подобни, молим ви да не опитвате това с вашите камъни! Тюркоаз, лапис лазули, опал, смарагд, перидот са също минерали, с които е желателно да избягвате да влизате под душа! Молим Ви имайте предвид горното при покупка на изброените камъни.


Малахит значение и свойства:

Пищните извити украски на малахита имат удивителни светли и тъмно зелени мраморни нюанси, които не могат да се сбъркат. Наименованието Малахит идва от гръцкото "malhe", което значи трева, заради зеления си цвят. Поради концентричните си подобни на око пръстени, които имитират окото на пауново перо, този камък е пленил въображението на много склуптори във вековете. Още описван от поетите, като пролетна трева, която се поклаща от вятъра. Първата култура, която използва малахита за украшение са древните египтяни. Те използвали малахита в бижутерията и изкуството. Зеленият Малахит е бил любимият цвят в грима на Клеопатра, дори е била погребана с ваза пълна с Малахит, за да го ползва в задгробния си живот. Този полускъпоценен камък играе важна роля в европейското изкуство по време на ренесансовия период, като пигмент за бои и багрила. В много от зелените цветове в "Сикстинската капела" на Микеланджело са били използвани бои на основа Малахит. Една от най-честите употреби на малахита от средновековието до ден днешен, е да се закачат малки камъчета висящи от бебешко креватче и леглата на децата, за да гони дявола, и да помага за спокойни сънища. Малахитът е камък, който изглежда великолепно съчетан със сребро, мед или злато. Мънистата от Малахит съчетани със скъпоценни метали, сваровски кристали и други мъниста подобен цвят в огърлици, гривни и обеци е лесен начин да добавите стил, ценен от векове. Малахитът е страхотен, като подарък. Той носи послание за приятелство и лоялност. Малахитът е камък на щастието. Една от способностите му е да открива и лекува скрита емоционална болка, като я поема в себе си. Особено полезен е във времена на промени, като носи на притежателя си спокойствие и интуиция за личностно израстване. Дори и самото наблюдаване на красивите очертания на малахита повдига доброто настроение. Може да помогне на човек да премине през тежки периоди. Този камък може да се носи, тогава когато започнете нов проект, работа или се местите в ново жилище. Периодично презареждайте своя Малахит, като го поставите върху кварц, след което го изплакнете на течаща вода. Като цяло се смята, че Малахита носи хармония в живота на хората. Когато го носите ще изострите своята интуиция. Притежава страхотни лечебни свойства поради високото съдържание на мед. Има постоянно, пулсиращо, електромагнитно поле. Този камък неутрализира задушаващата любов и стимулира истиснката и чиста любов. Малахита е добър в постигането на емоционална стабилност и баланс. Притежавайки Малахит ще да намалите склонността към заболявания, на тумори, астма и артрит.

Малахитът е един от рождените камъни на Скорпиона.

Най интензивно влияние този полускъпоценен камък има върху зодиите: Скорпион, Стрлец и Козирог.

Експертна оценка удостоверяваща този полускъпоценен камък, номер: ММ16


Напишете Вашето ревю

Малахит 8мм, 10мм.

Малахит 8мм, 10мм.

Предлаганите мъниста са от естествен малахит, поради което е необходимо да се отнасяте с особено внимание към тях, молим ви да прочетете информацията по-долу за повече подробности!

Напишете Вашето ревю

Статии засягащи продукта