Турмалин 10мм. Покажи в цял размер

Турмалин 7.5, 10мм.

Предлагаме Ви мъниста от най-висококачествен Турмалин за вашите бижута и амулети.

Повече детайли

1,10 лв

Турмалин значение и свойства:

Според древна Египетска легенда, при пътуването си от центъра на Земята, Турмалина е минал покрай дъгата. Именно от там идва и разнообразието му от цветове според тази легенда. Този изумителен полускъпоценен камък намира основно приложение, като амулет във вековете. По-късно по време на Втората Световна война е бил използван в промишлеността - за производството на високочувствителни измервателни прибори в подводници, както и за друго военно оборудване. По това време Турмалина вече е бил категоризиран, като полускъпоценен камък и се е знаело доста за метафизичните му свойства. Това е един от най-значимите полускъпоценни камъни, именно заради своите свойства. Може да бъде открит на много места по Света, но истински качественият Турмалин винаги е бил скъп камък. Има много изписано за Турмалина и неговите метафизични свойства. В следващите няколко реда ще се опитаме да обобщим, някои от тях.

Като цяло се смята, че той влияе благоприятно върху тялото и съзнанието. Особено положително той повлиява на нервната система, кръвта и лимфите. Също се предполага, че насърчава креативността и въображението. Широко известен е и факта, че Турмалинът при определени условия отделя отрицателно заредени йони. Което е изключително полезно за човешкия организъм.

Синият Турмалин има успокояващ ефект и облекчава стреса; Черният Турмалин ще Ви предпази от зли помисли и уроки; Розовият се свързва най-вече с любовта, както и лекува емоционални рани; Червен Турмалин, както розовия се свързва основно с любовта и е много силен камък за сърдечната чакра; Зеленият ще Ви помогне да превъзмогнете страховете си и да посрещнете трудностите в живота. С помощта на кафявия Турмалин ще сте винаги подготвени за реалността.

Този изключителен полускъпоценен камък е подходящ за всички зодии.

Експертна оценка удостоверяваща полускъпоценният камък, номер: ММ05 (тъй като изследваното мънисто е било с преобладаващ розов Турмалин, затова в оценката присъства прилагателното "розов")


Оценка 

2016-03-23

Турмалин 7.5, 10мм.

Турмалин

Красиви мъниста, които добре се съчетават с много други!

  • 1 от 2 души намират този коментар полезен.
Оценка 

2016-02-28

Турмалин 7.5, 10мм.

от krasoti.bg

Извиняваме се за недоразумението, за което поемаме изцяло вината! Надяваме се, че с новите снимки може да се добие по-реална представа за красотата на този Турмалин. Въпреки всичко, това е един от най-красивите камъни, които предлагаме и това се дължи именно на неговата уникалност. И, ако все пак желаете едноцветни мъниста в определена гама, не бихме Ви насочили към тези. Стойността на този минерал се крие не само във визуалните му качества, които не можем да отречем, а и в неговите свойства. За съжаление, дори и при доброто ни желание да подберем най-близки до желаните от Вас цветове, не сме успели. Също бихме желали да разберете, че това са естествени камъни, и като такива е възможно да имат несъвършенства.
Скъпи клиенти, ако някога, някой от закупените от нас артикули не отговаря на очакванията Ви, не се колебайте да се свържете с нас за да Ви помогнем! Преди всичко желаем да сте щастливи от придобивката си, а финикийските знаци оставяме на заден план. Но помнете, че и ние сме хора и ние грешим :)
Поздрави от екипа на krasoti.bg

  • 1 от 2 души намират този коментар полезен.
Оценка 

2016-01-26

Турмалин 7.5, 10мм.

Турмалин 10 мм

За съжаление очакванията ми не се оправдаха-представени са мъниста в лилаво и черно като гама,(исках да да си направя аксесоар за определен тоалет),а получих микс от цветове.Все пак цената им е доста по-висока.

Напишете Вашето ревю !

Напишете Вашето ревю

Турмалин 7.5, 10мм.

Турмалин 7.5, 10мм.

Предлагаме Ви мъниста от най-висококачествен Турмалин за вашите бижута и амулети.

Напишете Вашето ревю

Статии засягащи продукта