Родохрозит 8мм. Покажи в цял размер

Родохрозит 8мм.

Страхотни мъниста от родохрозит за едно невероятно бижу. Научете повече за този изключителен минерал от редовете по-долу.

Повече детайли

080128

2,60 лв

2,60 лв за 1 брой

Родохрозит значение и свойства.


Родохрозитът представлява манганов карбонат. Именно манганът е и причината за обаятелния розов цвят на този невероятен полускъпоценен камък.Това се получава тогава, когато разтворен от водата манган попадне върху карбонатни скали, от където са и белите концентрични ивици в Родохрозита. Така са се образували и сталактитните структури от полускъпоценния камък в най-старата позната мина за добив на Родохрозит в Аржентина. Съществува и червен прозрачен родохрозит без никакви примеси, но камъни с подобно качество са изключителна рядкост и с много висока себестойност. Името му идва от гръцки - "rhodon", значещо розов и "chroma", означаващо цвят. Инките са вярвали че това е кръвта на техните отминали крале и кралици, която се е превърнала в камък. Сравнително мек минерал и затова трябва да внимавате с него, като не го излагате на големи температурни разлики. Също при носене на бижута в комбинация с други камъни с по-голяма твърдост е възможно при допира им да загуби част от блясъка си. Сравнително лесен е за имитация, затова винаги имайте едно на ум, когато попаднете на Родохрозит с перфектен вид и съмнително ниска цена! Не е необходимо да сте минералог за да направите разликата между естественият и изкуствен камък. Камък е на любовта, баланса и добротата. Притежава силна, но същевременно нежна и любяща енергия. С негова помощ ще се избавите от стреса и ще прогоните депресията. В добавка на всичко това, Родохрозита стимулира въображението и креативността. На физично ниво се вярва, че с помощта на този минерал бихте могли да пречиститие бъбреците, да преборите проблеми с кръвното налягане и кръвоносната система.

Този кристал се свързва с астрологическите знаци Скорпион и Лъв. Подходящ е за носене от всички зодии!

Още интересна информация за този чудесен минерал бихте могли да научите от тук.


Експертна оценка доказваща естеството на предлагания от нас Родохрозит, номер: ММ29

Напишете Вашето ревю

Родохрозит 8мм.

Родохрозит 8мм.

Страхотни мъниста от родохрозит за едно невероятно бижу. Научете повече за този изключителен минерал от редовете по-долу.

Напишете Вашето ревю

Статии засягащи продукта