Турмалин - черен 8мм, 10мм. Покажи в цял размер

Турмалин - черен 8мм, 10мм.

Турмалинът, не просто изчиства тялото Ви от вредните токсини, той ги унищожава напълно. Още много интересни факти бихте могли да научите по-долу.

Повече детайли

0,85 лв

Черен Турмалин значение и свойства:


Неоспоримо доказно вече е, че Турмалинът спомага значително за пречистването на организма от токсини. Както е известно според различни изследвания, редица заболявания се дължат именно на токсините в тялото ни. Турмалинът има способността да пречисти нервната система, органите и тъканите на човешкото тяло именно от тях. Правени са изследвания с животни и растения доказващи положителният ефект на Турмалинът върху метаболизма. Отрицателно заредените йони, които той излъчва лекуват, както тялото Ви, така и съзнанието. Регулират кръвообръщението, като причината за това е, че разширяват капилярите, които пренасят кръвта, като така органите се насищат обилно с кислород, което спомага за правилното им функциониране. Турмалинът, не просто изчиства тялото Ви от вредните токсини, той ги унищожава напълно. Отрицателно заредените йони указват и изключително положително влияние върху настроението. С помоща на научни изследвания е доказано, че чрез насищането на мозъка с кислород благодарение на отрицателно заредените йони, бихме могли да се преборим с депресията, като в същото време стимулираме и умствената дейност без абсолютно никаква медикаментозна намеса. Още едно от свойствата на Турмалина е способността му да излъчва далечни инфрачервени лъчи, които също са изключително благоприятни за човешкото тяло. Честотата на тяхното лъчение резонира с тази на водата, както е известно човешкото тяло е основно съставено от вода. Това указва изключително положително влияние върху цялостната дейност на организма.

Широко разпространен е бил и в древността. Африкански, индиански и други племена са почитали Турмалина и са го използвали в ритуалите си, като са смятали че ще дари притежателя си с лечебни сили и ще го предпази от опастности на физическо ниво. Дори и в наши дни Турмалинът се смята за един от най-силните талисмани, носейки със себе си от този минерал се вярва, че ще изгради невидим щит срещу всякакъв вид отрицателна енергия насочена срещу Вас. В частност черният Турмалин успокоява паническите разстройства, избистря мирогледа Ви, като Ви избавя от стреса и напрежението. Насърчава положителното настроение без значение обстоятелствата, като Ви дарява с покой и трезвост. Ще Ви дари със сила да се избавите от страховете си, особено тези свързани с физическото съществуване. Един от най-използваните кристали в медитацията именно поради мира, който Ви носи!

Най-често свързваният с този камък зодиакален знак са Везните.
Подходящ е за носене от всички зодии!

 

Ако посетите линковете на предложенията ни с розов Турмалин, както и разноцветен Турмалин ще научите още за невероятните свойства на този изключителен полускъпоценен камък. Също включвания от черен Турмалин бихте могли да откриете в мънистата от Турмалинов кварц.

Експертна оценка потвърждаваща естеството на този полускъпоценен камък, номер: ММ06


Оценка 

2015-07-10

Турмалин - черен 8мм, 10мм.

Изискани и пленителни!

Страхотни висококачествени мъниста, фино полирани, веднага привличат погледа с изискания си аристократичен блясък!

  • 1 от 2 души намират този коментар полезен.

Напишете Вашето ревю !

Напишете Вашето ревю

Турмалин - черен 8мм, 10мм.

Турмалин - черен 8мм, 10мм.

Турмалинът, не просто изчиства тялото Ви от вредните токсини, той ги унищожава напълно. Още много интересни факти бихте могли да научите по-долу.

Напишете Вашето ревю

Статии засягащи продукта